flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відтепер послугами Укрдержреєстру можна скористатися через "Укрпошту"

11 листопада 2013, 08:46

 Відтепер послугами Укрдержреєстру

                   можна скористатися через  "Укрпошту"

        З 1 листопада громадяни України зможуть отримувати адміністративні послуги,  які надає Державна реєстраційна служба, через будь-яке відділення «Укрпошти».
      Мета проекту «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту» - максимально спростити процедуру отримання адміністративних послуг, які пропонує Укрдержреєстр.
      А оскільки «Укрпошта» налічує більше 13 тисяч відділень, включаючи пересувні відділення поштового зв'язку, адмінпослугами зможуть скористатися жителі навіть найвіддаленіших міст і сіл України.
    
Таким чином, українці зможуть через пошту отримати найпоширеніші види адміністративних послуг.
    Серед них - державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб- підприємців, проставлення апостиля на офіційних документах, отримання виписок з Державного реєстру прав на нерухоме майно та з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.
    
При цьому, як зазначає Генеральний директор « Укрпошти » Костянтин Кривенко, партнерство з Державною реєстраційною службою України є стратегічно важливим для «Укрпошти», оскільки дозволяє зробити адміністративні послуги доступнішими і комфортніше для людей.
    Завдяки величезній мережі відділень національного оператора кожен громадянин може скористатися адміністративними послугами через пошту. Тепер жителям сільської місцевості не потрібно їхати до райцентру для оформлення послуг Укрдержреєстру.
     Як стверджують розробники, проект був підготовлений на основі практик розвинених країн Європи - Великобританії, Італії, Ірландії, Словенії та ін.
     З метою його запуску ще 18 липня 2013 був підписаний Меморандум про взаємну співпрацю між Державною реєстраційною службою та «Укрпоштою», а 25 вересня - Регламент про взаємодію.


         Перелік послуг, які можна отримати через «Укрпошту»:


      - Проставлення апостиля на офіційних документах;
      -  Державна реєстрація фізичної особи , яка має намір стати підприємцем;
    - Державна реєстрація змін до відомостей про фізичну особу - підприємця,                які містяться в Єдиному державному реєстрі;
      - Державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем (за рішенням підприємця; у разі її смерті, оголошення померлою або визнання безвісно відсутнім; за судовим рішенням, що не пов'язано з банкрутством підприємця);
     - Державна реєстрація юридичної особи;
     - Державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті її реорганізації (ліквідації, а також злиття, приєднання, поділу або перетворення); 
     - Державна реєстрація змін установчих документів юридичної особи;
    -  Державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі;
   - Видача довідки з Єдиного державного реєстру;
   -  Надання витягів з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Джерело: Судово - юридична газета