flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Можливостями Конвенції про стягнення аліментів за кордоном користуються українці

22 жовтня 2013, 14:23

 Можливостями Конвенції про стягнення аліментів за кордоном користуються українці



Сім років тому (19 жовтня 2006) Україна приєдналася до Конвенції про стягнення аліментів за кордоном . За період дії Конвенції її можливостями скористалися 313 громадян України . Про це редакції газети «Юридичної Практика» повідомила прес -служба Мін'юсту.

Згідно з Конвенцією , на Міністерство юстиції покладено функції органу , який приймає і передає документи . Так , найбільше запитів було надіслано до Німеччини - 60 , Італії - 36 , Португалії - 29 , Ізраїль - 27 Королівство Іспанії - 19 , Ірландію - 15 , Польщі - 14 , Францію - 11 , Швейцарію - 10 , Чехію - 9.

Також відомо , що на території Республіки Польща надано дозвіл на примусове виконання 4 рішень судів України , на території Королівства Іспанії - 3- х , на території Португалії - 1- го , на території Чехії - 1- го .

За домовленістю сторін у добровільному порядку сплачуються аліменти на утримання дітей боржниками , які проживають на території Ірландії , Чехії та Німеччини.

За аналогічний період Україна отримала від Договірних Держав Конвенції 125 звернень. З них переважна більшість звернень отримані від Республіки Польща - 88 , від Словаччини - 10 , від Нідерландів - 4 , від Чехії - 8.

На підставі цієї Конвенції можна звертатися як з клопотаннями про визнання та виконання судових рішень про стягнення аліментів , так і з заявами про стягнення аліментів.

Цей універсальний договір відкритий для підписання як державами-учасницями ООН , так і іншими державами. На сьогодні учасниками Конвенції є понад 70 країн світу .

 

Газета «Юридична Практика» від 18 жовтня 2013 р.