flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася робоча зустріч керівників підгруп робочої групи з питань інновацій

30 вересня 2013, 07:44

 26 вересня 2013 року у приміщенні Державної судової адміністрації України відбулася робоча зустріч керівників підгруп постійно діючої робочої групи з питань інновацій Державної судової  адміністрації України. У зустрічі взяли участь керівник робочої групи, Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, заступник Генерального директора державного підприємства "Інформаційні судові системи" Володимир Калуга, заступник голови апеляційного суду Івано-Франківської області, суддя Андрій Малеєв, радник Голови ДСА України на громадських засадах, експерт з питань адміністрування суду, заступник керівника робочої групи Юлія Седик, завідувач сектору міжнародного співробітництва та взаємодії зі ЗМІ ДСА України Олена Ігнатченко, радник з правових питань та громадянського суспільства Проекту USAID "Україна: справедливе правосуддя" Дмитро Філіпенко, головний спеціаліст відділу судової статистики та діловодства управління з питань судового діловодства Державної судової адміністрації України, секретар робочої групи Вікторія Прохоренко.

   Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, відкриваючи засідання, відзначив, що робоча група з питань інновацій працює вже протягом двох років, має низку виконаних завдань та запроваджених інновацій, проте ще й багато задач залишаються на виконанні. "Маємо чимало завдань попереду, та пам‘ятаймо, що інновації мають приносити користь", - відзначив Руслан Кирилюк.
   Першим на засіданні, відповідно до порядку денного, виконання стратегічного завдання на 2013 рік презентував в.о. керівника підгрупи зі створення та впровадження концепції автоматизації судової влади, питань оптимізації ЄДРСР та питань оновлення функціональною КП "ДЗС" Володимир Калуга. Найважливішим результатом він назвав запровадження системи "Електронний суд". На сьогодні введено в експлуатацію близько 4 тис електронних адрес, що належать і фізичним, і юридичним особам. За допомогою системи надіслано більше 6 тис документів. Система смс-повісток наразі використовується у 35 пілотних судах, а з першого жовтня 2013 року система запрацює в усіх місцевих загальних та апеляційних судах. На сьогодні вже відіслано 850 смс-повісток. Також, за словам Володимира Калуги, на сторінках судів встановлено календар розгляду судових справ, а до кінця року буде встановлено календар оголошень про банкрутство, а також календар проведення сеансів відеоконференцзв‘язку.
   Другим про стан виконання стратегічного завдання на 2013 доповів керівник підгрупи з вдосконалення системи статистики, діловодства, документообігу та архівної роботи Андрій Малеєв. В рамках діяльності підгрупи розроблено методику оцінки роботи працівників апарату суду, триває робота над розробкою оцінки якості роботи суду та напрямками діяльності помічника судді апеляційного суду. Також, Андрій Малеєв повідомив про потребу вироблення єдиного підходу у розробці нових формулярів статистичної звітності, адже є розбіжності у зборі статистичних даних  ДСА України та вищими судами. "На сьогодні статистичні вимоги мають бути більш сталими щоб зрозуміти чи впливають ці показники на якість роботи", - відзначив керівник підгрупи.
    Керівник підгрупи з впровадження Стратегічного плану розвитку судової влади України на 2013-2015 роки Юлія Седик доповіла про стан здійснення он-лайн опитування з двох напрямків: щодо інформаційного змісту веб-порталу судової влади та якості роботи судів. За інформацією керівника підгрупи до кінця жовтня буде погоджена анкета, що міститиме 15 запитань. Попередньо визначено, що опитування проводитиметься на сторінках 7 судів веб-порталу судової влади. 
   Керівник підгрупи з розробки та впровадження єдиної інформаційної політики судової влади Олена Ігнатченко презентувала учасникам робочої групи проект Концепції зі створення прес-центру судової влади. Учасники засідання обговорили перспективи створення Прес-центру судової влади та висловили побажання щодо його майбутньої діяльності.
   Під час робочої зустрічі  вирішено провести наступне засідання постійно діючої робочої групи з питань інновацій Державної судової адміністрації України на початку листопада 2013 року.