flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось чергове засідання ради суддів загальних судів

13 вересня 2013, 08:23

 11 вересня 2013 року в приміщенні Державної судової адміністрації України відбулось чергове засідання ради суддів загальних судів. 

  Одразу після розгляду кадрових питань члени ради суддів загальних судів заслухали інформацію заступника Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка щодо вивчення питання про загородження для загальних судів, яке відокремлюватиме підсудних від складу суду і присутніх громадян. 
    Прийнято рішення доручити Державній судовій адміністрації України підготувати типовий для загальних судів проект відповідного загородження.
  Також заступник очільника ДСА України доповів про стан забезпечення Менського районного суду Чернігівської області відповідними каналами зв’язку для належного функціонування системи відеоконференцзв‘язку.
   Голова ради суддів загальних судів Інна Отрош інформувала членів ради щодо проведеного аналізу інформації апеляційних загальних судів про стан організації діяльності загальних судів стосовно справ, які знаходяться на розгляді понад рік, та встановлення причин порушення строків розгляду таких справ.
  За результатами попереднього узагальнення наданої апеляційними загальними судами інформації з даного питання, з метою покращення оперативності розгляду кримінальних справ та проваджень радою суддів загальних судів прийнято перелік рекомендацій для голів та суддів апеляційних загальних судів, а також голів та суддів місцевих загальних судів. Зокрема, рекомендовано: ініціювати заслуховування інформації, щоквартально аналізувати стан оперативності розгляду кримінальних справ та проваджень, надавати методичну допомогу, вивчати та аналізувати причини тривалого розгляду справ, здійснювати контроль за дотриманням суддями «розумних» строків розгляду справ, особливу увагу звернувши на оперативність розгляду справ, за якими підсудні утримуються під вартою, а також справ щодо неповнолітніх, інше.
   У ході засідання РСЗС відбулось попереднє обговорення наданих апеляційними та місцевими загальними судами пропозицій та зауважень до проекту Інструкції з діловодства у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ.
  Керівник проекту «Електронний суд», співробітник державного підприємства «Інформаційні судові системи», Олександра Самборська надала інформацію щодо моніторингу стану інформаційного наповнення веб-сайтів загальних судів відповідно до вимог діючого законодавства, їх постійного оновлення та стосовно виконання пункту четвертого рішення ради суддів загальних судів від 24 липня 2013 року № 57 про встановлення лічильників відвідувачів (користувачів) офіційних веб-сторінок місцевих, апеляційних загальних судів та офіційної веб-сторінки ради суддів загальних судів на офіційному веб-порталі судової влади України.
    Радою суддів загальних судів прийнято рішення зобов’язати голів місцевих та апеляційних загальних судів чи осіб, які продовжують здійснювати їх повноваження, неухильно дотримуватись вимог чинного законодавства, зокрема, статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», щодо інформаційного наповнення і функціонування офіційних веб-сайтів відповідних загальних судів та виконання рішення ради суддів загальних судів від 28 лютого 2013 року № 12.
   Члени ради суддів загальних судів обговорили звернення суддів у відставці щодо невиконання УПФ України в м. Мелітополі та Мелітопольському районі рішення Конституційного Суду України про зміну умов виплати пенсій і щомісячного довічного грошового утримання суддів у відставці.
   У зв’язку з цим зверненням прийнято рішення звернутись до Ради суддів України з пропозицією досконального вивчення даного питання, адже порушені у вказаному зверненні проблеми можуть стосуватися суддів у відставці усіх юрисдикцій.
   Заключним у засіданні ради суддів загальних судів було питання про заохочення. Зокрема, Почесною Грамотою ради суддів загальних судів нагороджено:
 
МЕЛЬНИК Василину Михайлівну - голову Городоцького районного суду Хмельницької області;
 
ЛАНТРАТОВУ Антоніну Іванівну - голову Євпаторійського міського суду Автономної Республіки Крим;
 
ЖЕЧЕВУ Наталю Іванівну - суддю судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Запорізької області;
 
ЗАДЕРУ Анну Іванівну  -  суддю Ленінського районного суду міста Запоріжжя (у відставці);
 
ЛАПУ Раїсу Володимирівну - старшого секретаря Бахмацького районного суду Чернігівської області (на пенсії);
 
ЛАКОТУ Олену Вікторівну - керівника апарату Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя (на пенсії);
 
ДАНИЛОВУ Ольгу Миколаївну - головного спеціаліста з режимно-секретної роботи апарату апеляційного суду Запорізької області;
 
АЛЕЙНИКОВУ Наталю Іванівну - консультанта Шевченківського районного суду міста Запоріжжя.
 
Грамотою ради суддів загальних судів нагороджено:
 
ШУМЧЕНКО Ліну Володимирівну - суддю Ровеньківського міського суду Луганської області.
 
Також оголошено Подяку ради суддів загальних судів:
 
ШУМСЬКОМУ Ігорю Васильовичу - помічнику судді Жовтневого районного суду міста Запоріжжя.